ERZİNCAN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Güvenlik Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Güvenlik Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Güvenlik Değerlendirme Toplantısı Vali Sayın Ali ARSLANTAŞ’ın başkanlığında gerçekleşti. Sağlık Bilimleri Fakültesi Baş Öğretmen Salonunda yapılan toplantıya Belediye Başkanı Cemalettin BAŞSOY, İl Emniyet Müdürü Bülent ŞENSOY, İl Jandarma Komutanı J.Alb.Hasan AKSOYLU, İl Millî Eğitim Müdürü Aziz GÜN, İl Millî Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, Belde Belediye Başkanları, il merkezinde bulunan okul müdürleri, okul aile birliği başkanları, sivil toplum kuruluşları ile köy ve mahalle muhtarları katıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan sunumla başlayan toplantıda geçtiğimiz yıl yapılan çalışmalara değinildi.

Sunumun devamında geçtiğimiz yıllarda yaşanan sıkıntıların da dikkate alınmasıyla oluşturulan ve yapılacak yeni çalışmalarla ilgili bilgi verildi. Bu kapsamda okul giriş ve çıkış saatlerinde önlemlerin artırılması, okullara yönelik güvenlik kamerası sayılarının artırılması gibi çalışmaların yapılacağı aktarıldı.

Valimiz Sayın Ali ARSLANTAŞ’ın önderliğinde yapılan çalışmaları değerlendirmek, görülen eksiklikleri aktarmak ve alınacak tedbirleri konuşmak üzere sahnede yerlerini alan Belediye Başkanımız, İl Jandarma Komutanımız ve İl Emniyet Müdürümüz gerekli çalışmaların titizlikle yapılacağının garantisini verdi. Belediye Başkanı Sayın Cemalettin BAŞSOY; özellikle teknoloji kullanımı konusuna dikkat çekerek, öğrencilerin teknolojik aletleri yanlış kullanabildiklerini belirtirken etkin ve verimli kullanılması hususunda okul yönetimi ve velilere büyük sorumluluklar düştüğünü vurguladı. Daha sonra sözü devralan Valimiz Sayın Ali ARSLANTAŞ, öncelikle katılımcılara teşekkür etti. Yaz boyu yapılan çalışmalarla okulların eğitim-öğretime hazır hale getirildiğini vurgulayan Sayın Valimiz geçen yılki tedbirlerin dikkatle uygulandığını ve eksikliklerin giderilerek yeni bir yol haritası oluşturulduğunu aktardı. Bu bağlamda şu talimatları verdi:

a) Emniyet Müdürlüğü tarafından görevlendirilen okullardan sorumlu Emniyet mensupları, okul yetkilileriyle ve Okul Aile Birliği Başkanlarıyla haftada bir defa mutlaka görüşecek.

b) Okul etrafında ve içinde öğrencilerin birinci dereceden akrabası dışında kimse ile görüştürülmeyecek, yatılı okullarda bulunan öğrencilerimizin ise veli izni alınarak ilgili kişi ile görüştürülmesi sağlanacaktır.

c) Servisçilerin adli sicil kaydı mutlaka inceleniyor ve incelenecek.

ç) Metruk yer ve binalar tespit edilip güvenli hale getirilmesi sağlanacak, güvenli hale getirilemeyenler yıkılarak ortadan kaldırılacak.

d) Okul çevresinde uyuşturucu madde sattığı düşünülen kişiler mutlaka emniyet birimlerine bildirilecek ve gereken yapılacak.

e) Belde okulları belediyeler tarafından desteklenmeye devam edecek.

f) İnternet kafelere akşam saat 17.00’ye kadar okul çağındaki hiçbir çocuk alınmayacak. Saat 17.00’den sonra gitmek isteyenler ise velileriyle birlikte gidebilecek.

g) Öğretmenler, öğrenci velileriyle ayda bir defa mektuplaşacak.

Konuşmasının ardından katılımcılara da söz hakkı veren Sayın Valimiz eksik görülen konularla ilgili bilgi alışverişinde bulundu.

 

11-09-201711-09-201711-09-201711-09-201711-09-201711-09-201711-09-201711-09-201711-09-201711-09-2017

Fatih Mahallesi 719. Sokak No.28 - (446) 214 16 05 214 20 73

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.