ERZİNCAN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

4006 TÜBİTAK Sergisi ve “Ailemin Penceresinden Ben” Proje Açılışı

4006 TÜBİTAK Sergisi ve “Ailemin Penceresinden Ben” Proje Açılışı

17 Nisan 2019 Çarşamba günü Saat 11.00’de Milli İrade Özel Eğitim ve Uygulama Merkezimizde İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Aziz GÜN tarafından, Şube Müdürleri, öğrenci velileri ve davetlilerin katılımıyla 4006 TÜBİTAK Sergisi ve “Ailemin Penceresinden Ben” Proje Açılışı yapıldı.

Açılışta şu ifadelere yer veren İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Aziz GÜN “4006 Bilim fuarları destekleme programı kapsamında 2018 yılında Millî Eğitim Bakanlığı kurumlarının 10.000 öğretmen başına düşen proje başvurusu ve kabul sayılarının illere göre dağılımında Erzincan Türkiye’de ikinci sırada yer almaktadır.

    İlimizde 46 projemiz desteklenmeye hak kazanmış ve TÜBİTAK tarafından projeler için 276 bin TL bütçe tahsis edilmiştir” dedi.

Bu açıklamalardan sonra sergilerin açılışlarını yapan İl Millî Eğitim Müdürü Sayın Aziz GÜN, Sergi stantlarını tek tek gezerek projeler hakkında öğretmen ve öğrencilerle sohbet edip bilgi aldıktan sonra, bugün burada bu sergilerin açılışını yapıyoruz, projelerin hazırlanmasında, sergilenmesinde başta okul müdürleri olmak üzere herkese teşekkür ederim” dedi.

“Ailemin Penceresinden Ben” Proje açılışında bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Aziz GÜN, “2023 Eğitim Vizyonu incelendiğinde “Özel Eğitime İhtiyacı Olan Öğrencilere Yönelik Hizmetlerin Kalitesi Arttırılacak” ibaresi net bir biçimde özel eğitime ihtiyaç duyan bireyler için daha etkili, verimli ve daha kalıcı eğitimden bahsedilmektedir. Aynı zamanda Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya SELÇUK’un  “Öğrenci, ebeveyn, öğretmen ve okul; Vizyon belgemizin dört temel unsurudur.” Sözü bize rehberlik etmektedir.  Özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklarımızın okulda almış oldukları eğitim aileler tarafından desteklenmediği için kalıcılığını ve etkililiği yitirir duruma gelmektedir. Ailelerin çocuklarına karşı eğitim amaçlı nasıl tutum sergileyeceklerini bilmedikleri gözlenmektedir. Özel eğitime ihtiyaç duyan bireylerin her birinin farklı gelişim düzeyinde oldukları her birine ayrı bir bireysel eğitim planı hazırlandığı ailelere eğitimlerle aktarılmaktadır. Ailelerin özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklarının performans düzeyinin hangi aşamada olduğunu ve ilerlemelerinin hangi boyutta olduğu konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığı görülmektedir. Çocuklarını değerlendirmeleri istendiğinde gerçek durumlarını değil de görmek istedikleri durumlarını aktardıkları görülmüştür.  Bu durum ailelere gerçekçi somut bilgiler aktarmanın ve ailenin eğitime aktif katılmasının gerekliliğini ortaya koymuştur” dedi. 

Projemizin Hedefleri Şu Şekildedir:

-          Çocukların göstermiş oldukları gelişim düzeyi ile ilgili ailelere geri bildirim sağlamak.

-          Ailenin çocuklarıyla ilgili duyarlılıklarını ve farkındalıklarını arttırmak.

-          Ailelerin çocuklarını gerçekçi bir şekilde değerlendirmelerini sağlamak.

-          Ailelere çocuklarıyla ilgili gerçekçi beklentiler oluşturmak.

-          Çocukların okulda neler yaptıklarıyla ilgili bilgi sahibi olmalarına neden olmak.

-          Çocukla ilgili performans beklentisi ideal düzeyde olmasını sağlamak.

-          Çocuklara beceri öğretimiyle ilgili ailelerin bilgi sahibi olmasını sağlamak

Projenin Temel Faaliyetleri Şu Şekildedir:

-          Aile katılımı konusunun okul  idaresine  bildirilmesi ve gerekli izinlerin alınması.

-          Öğrenci gelişimlerinin gözlemlenmesi.

-          Öğrenci velilerinden video çekimleri için izin alınması.

-          Öğrencilerin bireysel gelişimleri dikkate alınarak, öğrenci hakkında üçer tane soruların hazırlanması.

-          Hazırlanmış olan sorulara uygun öğrenci videosunun çekimi.

-          Video çekimi sırasında çocuğun göstermiş olduğu tepkiyi cevap şıkları arasına yerleştirip sorulara cevap hazırlanması.

-          Velilere aile katılım tarihinin bildirilmesi.

-          Çalışmanın aileye sunulması ve gözlemlerin yapılması.

17-04-201917-04-201917-04-201917-04-201917-04-201917-04-201917-04-201917-04-2019

Fatih Mahallesi 719. Sokak No.28 - (446) 214 16 05 214 20 73

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.