ERZİNCAN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2016-20117 Eğitim Öğretim Yılı Sene Başı Rehber Öğretmenler Toplantısı

İpekyolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplantı salonunda 2016-20117 Eğitim Öğretim Yılı Sene Başı Rehber Öğretmenler toplantısı yapıldı. 
2016-20117 Eğitim Öğretim Yılı Sene Başı Rehber Öğretmenler Toplantısı

İpekyolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplantı salonunda 2016-20117 Eğitim Öğretim Yılı Sene Başı Rehber Öğretmenler toplantısı yapıldı.

Toplantıya İl Millî Eğitim Müdürü Aziz GÜN, Şube Müdürü Celal AYDIN, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Selim BEKTAŞ ve Rehber Öğretmenler katıldı.

İl Millî Eğitim Müdürü Aziz GÜN toplantının herkese hayırlı olmasını belirterek konuşmasına başladı. İlimizde 111 tane Rehber Öğretmen Norm Kadrosu olduğunu, 101 tane Rehber Öğretmenin görev yaptığını önümüzdeki günlerde 3 atama daha yapılacağını, bunların 2 sinin merkeze 1’inin Refahiye İlçesine atanacağını, eksiğin 7 tane olduğunu ifade etti. Nicelik olarak çok ciddi bir eksikliklerinin bulunmadığını, her şeyin Rehber Öğretmenlerinin gayretine kaldığını, bununda RAM’ın lokomotif görev yaparak çalışmaların daha nitelikli bir hale geleceğini ifade etti.

            İl Millî Eğitim Müdürü Aziz GÜN Rehber Öğretmenin 9’da gelip 14:30’da giden biri olmaması gerektiğini, bunu kabul etmediğini söyledi. Bizim konumuz insan, fabrikada defolu malı atarsınız fakat biz hiçbir ferdimizi atamayız. Çünkü biz Öğretmeniz. İlimizde geçen yıl 50 Öğrencimiz intihar teşebbüsünde bulundu. Bu sayı bu kadar yüksek iken biz oturamayız. Veliler okula gelmiyorsa biz onlara bir türlü ulaşmalıyız. Cezaevinde yüzlerce genç varsa şapkamızı önümüze koyup düşünmeliyiz. Okulu terk eden öğrenci sayısında özellikle 9.sınıflarda 1.sıradayız. Mutlaka bu çocukların ailelerine ulaşmalıyız. Eğer biz Erzincan’ımız da 39.800 öğrenciyi kendi çocuğumuzdan ayırırsak Allah bunu burnumuzdan fitil, fitil getirir.

            Odanızın, okulunuzun, mahallenizin öğretmeni değil Tüm Erzincan’ın Öğretmeni olmalıyız. Burada Lokomotif RAM olacak. İstediğim RAM’ı bulamadım. Siz çalışma planlayın ben elimden gelen her şeyi yaparım. Bunları niye söylüyorum çünkü Rehber Öğretmenler çok önemli. Eğitimi siz yönlendireceksiniz. Rehber Öğretmen aspirin gibi olmalı. Çocuklarımızı Millî ve manevi değerlerle donatacağız. Burada bize büyük görevler düşüyor. Bizim şemsiyemiz altında dili, dini, ırkı ne olursa olsun herkese yer var sadece hainler olamaz.

Kıymetli Arkadaşlar; Siz bizim için çok önemlisiniz. Geçen yılki başarımızda sizin katkınız çok, TEOG’da olduğu gibi aynı başarıyı lisede yakalayamadık. Biraz daha gayret, destekleme kurslarını lütfen takip edin.

İl Millî Eğitim Müdürü Aziz GÜN bütün İlçelerden gelen Rehber Öğretmenlerle tek tek görüştü. Bilgi alışverişinde bulundu. Herkese katılımından dolayı teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

 

07-10-201607-10-201607-10-201607-10-201607-10-2016

Fatih Mahallesi 719. Sokak No.28 - (446) 214 16 05 214 20 73

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.