ERZİNCAN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Ders Zili Çaldı

2018–2019 Eğitim-Öğretim yılına başlama ve İlköğretim Haftası Atatürk anıtına çelenk sunumunun ardından Zeynep Mustafa Han İlkokulu’nda düzenlenen programla kutlandı.
2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Ders Zili Çaldı

İlimizde 241 okulda 40.097 öğrenci, 3.370 öğretmen ilk ders zilinin bugün çalmasıyla ders başı yaptı. 2018-2019 eğitim öğretim yılının açılışı ve İlköğretim Haftası kutlamaları kapsamında Erzincan Zeynep Mustafa Han İlkokulu’nda tören gerçekleştirildi. Törene Erzincan Valisi Sayın Ali ARSLANTAŞ, Erzincan Milletvekilli Süleyman KARAMAN, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali EKİYOR, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin BAŞSOY, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Akın LEVENT, İl Millî Eğitim Müdürü Aziz GÜN, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşının okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını İl Millî Eğitim Müdürü Aziz GÜN yaptı. GÜN’ün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmasında eğitiminin önemine değinerek eğitimin sadece eğitimcilerle okulda değil, hayatın her yerinde olması gerektiğini söyledi. Öğrencilere, tatilin sizler için ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Bazı şeyleri öğrenirken bunu tatil vesilesi ile yapmaktasınız. Bir süre dinlendikten sonra arılar nasıl nadide güzel çiçekleri bulup onlardan bir şeyler alıyorsa, nasıl ki en faydalı polenleri toplayabiliyorlarsa, nasıl ki en faydalı balı insanlara sunuyorlarsa sizlerde yeni çalan ders ziliyle geleceğe koşacaksınız. Hedeflerinize, ümitlerinize, yarınlarınıza koşacaksınız. Hep beraber bunlara koşacağız. Sizler nasıl okulunuzu, sınıfınızı, öğretmeninizi özlediyseniz, onlarda sizleri özlediler. Öğrencilerimizin başarılı, ahlaklı, dürüst bir şekilde yetiştirilmesi konusunda öğretmen ve velilerimize de çok iş düşmektedir. 2018-2019 Eğitim Öğretim yılının herkese hayırlı olması temennisinde bulunuyorum dedi.

Erzincan Milletvekili Süleyman KARAMAN ise konuşmasında Erzincan da eğitimin arzu edilen hedeflere ulaşılması dileklerinde bulunarak, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını temennisinde bulundu.

Programda son olarak konuşan Erzincan Valisi Sayın Ali ARSLANTAŞ, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Siz öğrencileri istikbale hazırlayacak sevgili öğretmenlerinizle, okul idarelerinizle, aile büyüklerinizle mutlu, huzurlu ve başarılarla dolu bir eğitim geçirmenizi temenni ediyorum” dedi. Vali Sayın ARSLANTAŞ, “Bugün itibariyle il genelinde 40.097 öğrencimiz ders başı yapacak. 241 okulumuz eğitim ve öğretim için tüm hazırlıklarını tamamladı, siz değerli öğrencilerimizi bekliyor. 3.370 öğretmenimizle bu yıl inanıyorum ki daha büyük başarılara imza atacağız. Şehrimizde bu yıl okula merhaba diyen, eğitim yolculuğuna başlayan 3.242 yavrumuza eğitim-öğrenim yolcuklarında başarılar diliyorum. Bugünümüz; siz gençlerimizin gözlerinizdeki ışıkla, umutla, heyecanla anlamlı ve güzel. İnanıyorum ki yarınlarımız da bilimle, sanatla, güzel ahlakla ve evrensel değerle donanmış olan sizlerin elinde çok daha aydınlık olacaktır.

Sizleri her şeyden çok seviyor ve size büyük güven duyuyoruz. Sizlerin şekillendireceği yarınki Türkiye’nin bugünden çok daha ileri, çok daha mutlu ve huzurlu bir ülke olacağına yürekten inanıyoruz. Eğitiminiz, donanımınız, bedensel ve ruhsal gelişiminiz ve geleceğe güvenle bakmanız bizim en büyük önceliğimizdir. Bütün arzu ve çabamız siz gençlerimizin istikbale tam bir güvenle bakmanızdır. Sizin için yapmayacağımız fedakârlık yoktur. Buna karşılık sizlerden tek ricam eğitim ve öğretim yılınızı en iyi şekilde değerlendirmeniz ve başarıdan başarıya koşmanızdır. Büyükleriniz olarak, devlet olarak daima sizlerin yanınızdayız ve sizinleyiz. Yüreklerinizin her zaman adalet duygusuyla dolup taşması, heyecanlarınızın daima diri ve canlı olması, gençliğinizi en mutlu şekilde yaşamanız ve yarınlara güvenle bakmanız bizim en büyük arzumuzdur. Sizin için yarınlarınız için fedakârca çalışan öğretmenlerinize ve sizi geleceğe hazırlayan aile büyüklerinize hürmet göstermeye daima özen gösterin.

Şundan emin olmanızı istiyorum. Bizler, bu ülkenin bütün evlatlarını, kendi öz çocuklarımız olarak görüyoruz. Sizlerin geleceği için şehrimizin bütün imkân ve kaynaklarını harekete geçirmenin gayreti içerisindeyiz. Sizinle güçlüyüz, sizinle mutluyuz. Güç ve kuvvetimizi yüzlerinizdeki umuttan ve gözlerinizdeki ışıktan alıyoruz. Güveniyor ve inanıyoruz ki sizler, çok daha büyük başarılara imza atacak, bayrağı daha yükseğe taşıyacaksınız. Bu inançla başarılarınızın daim olmasını diliyor, sizleri ve öğretmenlerinizi sevgiyle muhabbetle selamlıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından minik öğrenciler halk oyunu, çeşitli gösteriler ve okudukları şiirlerle katılımcılardan büyük alkış alırken, dördüncü sınıf öğrencileri, okula yeni başlayan minik öğrencilere hoş geldin çiçeği sundular. Ardından Erzincan Valisi Sayın Ali ARSLANTAŞ ile beraberindeki protokol mensupları ilk ders zilini öğrencilerle birlikte çaldılar. Ders zilinin çalınmasının ardından sınıflara koşan öğrencilerin ziyaret eden Erzincan Valisi Sayın Ali ARSLANTAŞ, öğrencilerle sohbet ederek, ders kitaplarını dağıttı.

17-09-201817-09-201817-09-201817-09-201817-09-201817-09-201817-09-201817-09-201817-09-201817-09-201817-09-201817-09-201817-09-201817-09-201817-09-201817-09-2018

Fatih Mahallesi 719. Sokak No.28 - (446) 214 16 05 214 20 73

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.