ERZİNCAN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2023 Vizyonu Anlatıldı ve Tasarım Beceri Atölyelerinin Açılışı Yapıldı

2023 Vizyonu Anlatıldı ve Tasarım Beceri Atölyelerinin Açılışı Yapıldı

Tercan İlçe Kaymakamı Sayın Kürşad KARACA ile birlikte İl Millî Eğitim Müdürü Sayın Aziz GÜN, Tercan Şehit Piyade Er Resul Bayracı İmam Hatip Ortaokulunda oluşturulan Robotik Kodlama Sınıfı, Bilim Sınıfı, Akıl ve Zekâ Oyunları Sınıfı olmak üzere üç atölyenin açılışını yaptılar.

            Robotik Kodlama Sınıfı Tercan Kaymakamlığı, BTC ve Atatürk Üniversitesi işbirliği ile oluşturulmuştur. Bilim Sınıfı Bakanlığımızdan alınan Fen Bilgisi okul setleri ve daha önce okulda bulunan fen setleri birleştirilerek okul öğretmenlerinin ortak çalışmalarıyla oluşturulmuştur. Akıl ve Zekâ Oyunları Sınıfı çok amaçlı bir sınıf olarak tasarlanmış olup, öğrencilerimize zeka oyunları sınıfı, okuma salonu, müzik sınıfı ve ayrıca kız öğrencilere yönelik mescit olarak hizmet vermesi planlanmıştır. Bu amaçla il müdürlüğümüz tarafından ve okul öğretmenlerinin katkılarıyla finanse edilmiştir. Ayrıca müzik aletleri sanatçımız Hüseyin TURAN tarafından sağlanmıştır.

            İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Aziz GÜN sınıflarımızda eğitim gören dahi çocuklar projesi kapsamındaki öğrenciler ile görüşme yaparak öğrencilerin sınıflar hakkında düşüncelerini sordu.

İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Aziz GÜN: “Bu okul ve robotik kodlama sınıfı denildiğinde ne söylemek istersiniz?”

Zeynep Ela DUDULĞAN isimli öğrencimiz “Eğlenerek severek öğreniyoruz bu okulda çok mutluyuz kurs günlerimizi sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

Zeynep Hatun ELİBÜYÜK isimli öğrencimiz “Yaşayarak yaparak öğreniyoruz okulda çok eğlenceli bir ortam var kendimizi özel hissediyoruz” dedi.

Nehir GELMEZ isimli öğrencimiz “Kendimizi önemsenmiş hissettik bu okulda bize değer veriliyor öğretmenlerimiz bizi çok seviyorlar” dedi.

Muhammed DİLEROĞULLARI isimli öğrencimiz “Robotik kodlama derslerinde çok keyif alıyorum kendi kendime yeni bir şeyler yapmak beni çok mutlu ediyor. Hocamızla birlikte yeni bir şeyler tasarlayıp yarışmalara katılmak istiyorum” dedi.

            İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Aziz GÜN 2023 Vizyonunu anlatarak Sayın Bakanımızın tasarım beceri atölyelerine verdiği önemi anlattı. Öğrencileri dinledikten sonra gelinen aşamanın memnuniyet verici olduğunu, bunu tüm okullarımıza yaymamız gerektiğini ifade ederek, öğrencilere bu atölyelerden son derece istifade etmeyi önerdi.

26-04-201926-04-201926-04-201926-04-201926-04-201926-04-201926-04-2019

Fatih Mahallesi 719. Sokak No.28 - (446) 214 16 05 214 20 73

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.