ERZİNCAN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Ders Zili Çaldı

2024?2025 Eğitim-Öğretim yılı Şehit Jandarma Uzman Çavuş Fırat Kılıç İlkokulu'nda düzenlenen programla başladı
2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Ders Zili Çaldı

İlköğretim Haftası münasebetiyle İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Hacı Ömer KARTAL, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve öğrencilerinin katılımı ile Atatürk Anıtı önünde Çelenk Sunma Töreni gerçekleştirildi.

Çelenk sunma programından sonra Şehit Jandarma Uzman Çavuş Fırat Kılıç İlkokulu'nda program düzenlenendi. Programa Erzincan Vali Vekili Yusuf İZCİ, Belediye Başkanı Bekir AKSUN, 3.Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğg.İsmail YAYAN, İl Millî Eğitim Müdürü Hacı Ömer KARTAL, kurum müdürleri, STK temsilcileri, okul müdürleri, öğrenci velileri ile davetliler katılı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından 3. Sınıf öğrencisi Ayşe Sultan AYAZ günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.

İlköğretim haftası açılış konuşmasını yapan İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Hacı Ömer KARTAL,  "İlköğretim Haftası"nı kutlamanın mutluluğunu hep beraber yaşıyoruz. Okullarımız uyum programları ile geçen hafta okul öncesi ve 1.sınıf öğrencilerimize kapılarını açtılar. Bu hafta ise büyük bir azim ve heyecan ile yeni başlangıç ve yeni başarı hikâyeleri ile yeni eğitim-öğretim yılına başlıyoruz. Bakanlığımızın 'Köklerden Geleceğe' düsturuyla geliştirdiği ve bu yıl uygulamaya koyduğu 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' bu gelişim ve yenilemenin en bariz örneğidir. Bu modelle çocuklarımızı zihni açık, ufku geniş, millî ve manevi değerlerle donanmış, bilgi ve çağın gerektirdiği becerilere sahip insanlar olarak yetiştirmek en büyük hedefimiz olacaktır. Bu hedef doğrultusunda müfredatı değişen branşların öğretmenlerine geçen hafta itibarı ile İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak düzenlediğimiz hizmet içi seminerleri ile bilgilendirme çalışmalarımızı tamamladık. Hepiniz için eğitim öğretim, hayatınızda yeni bir başlangıç dönemi. Bakanlığımızın sizler için hazırlamış olduğu ders kitaplarını, EBA sistemi üzerindeki dokümanları iyi değerlendirmeli, azimli ve gayretli olmalısınız. Başarınızın yanında erdemli, güzel ahlaklı, iyi bir insan olmanızı, kendinizi çok yönlü geliştirmenizi, sosyal, sanatsal, kültürel ve sportif alanlarda da aktif olmanızı son derece önemsiyoruz.

Erzincan İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak merkez ve tüm ilçelerde Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, Bakanımız ve Valimizin himayelerinde, devletimizin tüm imkânlarını seferber ederek okul öncesinden ortaöğretime kadar her kademedeki okullarımızın ve kurumlarımızın fizikî şartlarını ve eğitim kalitesini daha da yükseltmeye, öğretmenlerimizin mesleki gelişimlerine destek sunmaya ve ilimizi ileriye taşıyacak yenilikçi projelerimizi hayata geçirmeye, her an dinamik olarak devam edeceğiz" dedi.

Ardından konuşmasını yapan Erzincan Belediye Başkanı Bekir ASUN, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ederek öğretmen ve öğrencilere başarılar diledi.

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılının hayırlı olmasını dileyerek konuşmasını yapan Erzincan Vali Vekili Yusuf İZCİ; Eğitim; hayatın en güçlü başlangıcıdır. Okul, sadece dört duvar arasında geçirilen zaman değildir; aynı zamanda hayatı öğrenmek, kendimizi keşfetmek, büyük hayaller kurmak ve bu hayalleri gerçeğe dönüştürmek için bir kapıdır.

"Eğitim, bir insanın kanatlarıdır," derler. Sizler, bu kanatlarla uçmayı, yükselmeyi, ileriye gitmeyi öğreneceksiniz. Okulda öğrendiğimiz her bilgi, gördüğünüz her ders, sizleri yarınlara hazırlar. Türkiye Yüzyılı'nın en önemli yapıtaşı, sizlerin aldığı bu eğitimle şekillenecek. Sizler, Türkiye Yüzyılı'nın mimarları olacaksınız. Bu yeni eğitim-öğretim yılı sizlerin yılınız olsun. Kitaplarınızı, defterlerinizi sadece okumakla kalmayın, onları yaşayın. Sorular sorun, keşfedin, merak edin. Öğretmenlerinize kulak verin; onların her bir sözü, sizler için birer hayat dersidir. Unutmayın ki her büyük başarı, küçük bir adımla başlar. Ve o adımı atmak, o kapıdan içeri girmek, sizi hedeflerinize bir adım daha yaklaştırır. Bugün, sizler için hazırlanan bu sahneye çıkın, hayallerinizin peşinden gidin, başarıya giden yolda ne gerekiyorsa yapın. Çünkü sahne sizin, Türkiye'nin aydınlık geleceğini inşa edecek olanlar sizlersiniz. Yolunuz açık, başarılarınız daim olsun" diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından 2024-2025 Eğitim Öğretim yılı ders zili Vali Vekili Yusuf İZCİ ve katılımcılar tarafından çaldı. Sınıfları da gezen Erzincan Vali Vekili Yusuf İZCİ, Erzincan Belediye başkanı Bekir AKSUN, 3. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Tugg. İsmail YAYAN, İl Millî Eğitim Müdürü Hacı Ömer KARTAL, Erzincan Valisi Hamza AYDOĞDU tarafından öğrencilere hediyesi olan kalemleri dağıttılar. Vali Hamza Aydoğdu'nun kalem hediyesi il genelinde 39 bin öğrenciye dağıtılacak.

10-09-202410-09-202410-09-202410-09-202410-09-202410-09-202410-09-202410-09-202410-09-202410-09-202410-09-202410-09-202410-09-202410-09-2024

Fatih Mahallesi 719. Sokak No.28 - (446) 214 16 05 214 20 73

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.