Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin kanatlı hayvan atölyesi projesi ulusal ve yerel basında geniş yer buldu.
İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Aziz GÜN'ün de yakından takip ettiği Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından uygulanan kanatlı hayvan atölyesi (Gezen Tavuk Kümesi) projesi ulusal basında geniş yer buldu. Konu ile ilgili olarak açıklama yapan GÜN, "Kısa adı DAP olan Doğu Anadolu Projesi Bölge kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen mevcut projeyle okulumuzda hayvan yetiştiriciliği ve sağlık alanı öğrencilerine pratik uygulamaların yanında işletmelerde beceri eğitimi ve staj imkânları da sunuluyor. Bu sayede öğrenciler mezun olduktan sonra farklı işletmelerde kalifiye eleman olarak çalışma imkânı bulabiliyor. Daha ilerisi için kendi işletmelerini açma becerilerine sahip oluyorlar. Projenin ilerleyen sürecinde bölgede faaliyet gösteren üreticilere yönelik olarak uygulamalı eğitimlerde verilmesi hedefleniyor.
Bir meslek lisesinde aslında görmek istediğimiz bir manzara ile karşı karşıyayız. Uygulamaların yapılması, teorik derslerle birlikte öğrencilerin alanda olması, işin içerisinde olması, işte burası da daha önce Tarım Meslek Lisesi olarak bilinen Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, aynı zamanda Millî Eğitim Bakanlığının mesleki, teknik eğitiminde kaliteyi yükseltmek adına 'Bin Okul Projesi' içinde olan bir okulumuz. Burada DAP ile birlikte yapmış olduğumuz bir proje çerçevesinde kanatlı hayvan yetiştiriciliği ve hayvan yetiştiriciliği alanı ile ilgili olarak öğrencilerimizin burada ders görmüş oldukları bir işletme. Mesleki teknik eğitimin önemini Covid-19 süreciyle çok daha iyi anladık ama bununla birlikte tarımın ve üretimin önemini çok daha fazla iyi idrak ettik. Ülkemizde ve dünyada en çok ihtiyaç duyulan tarım sektörü, gıda sektörü, hayvancılık sektörü ilimizde gerçekten tarım ve hayvancılık merkezi olabilecek ve bu yol da ciddi bir mesafe alan bir il ve buna da ciddi destek sağlayan meslek liselerimizden bir tanesi de burası. Okulumuzdaki arkadaşlarımızın projeleri, diğer okullarımızdaki mesleki teknik alt yapısının güçlendirilmesi, çocuklarımıza eğitim fırsat ve imkânının daha da belli noktalara gelmesi adına bu projelerimiz bundan sonra artarak devam edecektir.
Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından da özenle takip ediliyor. Proje sonunda günlük ortalama 750-800 gezen tavuk yumurtası üretilmesi hedefleniyor. Millî Eğitim Bakanlığının 2023 eğitim vizyonu hedefleri doğrultusunda tüm okullarımızda olduğu gibi Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin de tarım ve hayvancılık alanında üretim ve eğitim merkezi haline getirilmesi amaçlanıyor" dedi.