ERZİNCAN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Prof.Dr.Tuncay ERGENE ile "GÜÇ DURUMLARDA YÖNETİCİ OLMA" Semineri Yapıldı

İlimiz merkez ve ilçelerde görev yapan okul ve kurum yöneticilerine yönelik e seminer yapıldı.
Prof.Dr.Tuncay ERGENE ile

Hacettepe Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Tuncay ERGENE tarafından yapılan "Güç Durumlarda Yönetici Olmak" konulu e seminerde içinde bulunduğumuz salgın sürecinde okul yönetimi ve yaklaşımlar konularına yer verildi. İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Aziz GÜN seminer öncesi yaptığı konuşmada, süreç içerisinde yaptıkları özverili ve başarılı çalışmalardan dolayı okul ve kurum müdürlerine teşekkür ederek bundan sonra yapılabilecek çalışmalarla ilgili önerilerde bulundu.

Hacettepe Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Tuncay ERGENE, "Seminerde eğitim insanları geleceğe hazırlamak demek değildir. Eğitim yaşamın kendisidir. Biz çevremize kurumumuzu temsil ederek hizmetkâr liderlik yapmak durumundayız. Belirsizlik içinde var olan durumdan vazife çıkararak model olmalıyız. Bu süreç bizim için bir fırsattır. Liderler, kriz durumunda ortaya çıkar. Var olan süreci, deneyimli kişilerle paylaşarak yürütmeliyiz. Biz, ancak yapabilenlerle işleyişimizi daha iyi sürdürebiliriz. Hastalanma kaygısı taşıyabiliriz. Sakin kalmak sağlığımıza önem vermek ve arkadaşlarımızın fikirlerini alarak güçlü olmak durumundayız. Bu ortam birlikte öğreneceğimiz bir ortamdır. Genç arkadaşlarımızın bilgilerinden faydalanılması gereken bir dönemdeyiz. Harmanlarmış eğitim ortamında 'Ben nasıl idareciyim?' diye kendimizi sorgulama yapmalıyız. Öğrencilerimize öğrenme ortamını sanal yolla da olsa güzel sunabilmek amacında olmalıyız. Bu süreçte veliler, öğretmenlerin rolünü daha iyi fark etti. Bu belirsizlik surecinde, yönetici olarak güven verici, toparlayıcı model olmalıyız. Ne aşırı iyimser ne de aşırı kötümser tutum sergilemeli..."GERÇEKÇİ" tutum içerisinde olmalıyız. Gerçekçilik sergilenirse, güven kazanılmış olur. Durumdan, vazife çıkarmalıyız.

Bu süreçte eğitimin mutfak kısmını öğrenmiş oluyoruz. Toplumda eğitim camiası olarak en az sağlıkçılar kadar etkili bir vazife üstlenmiş olduğumuzun farkındayız. Eğitimcilerin bu süreçteki vazife aşkı, yıllar sonra kendini gösterecektir. Güçlükleri her zaman fırsat olarak değerlendirmeliyiz. Yöneticiler; sakin, sağlıklı, güzel beslenen, düzenli uyuyan ve bu yönde örnek olan sağlam yöneticiler olmalıdır. Bu dönem içerisinde okul-aile işbirliğine daha çok ihtiyaç duyulmaktadır. Veliler ile etkileşim içerisinde bulunmak, süreci sağlıklı geçirmek açısından büyük fayda sağlayacaktır. Bu sürecin sonunda, öğrencilerimizin aile ilişkileriyle ilgili sorunları ve sıkıntılarıyla karşılaşabileceğiz. Gerekli rehberlik desteğini sağlamaya hazırlıklı olmalıyız. Bu sistem bize, öğretmenin önemini öğretmensiz eğitimin olmayacağını çok daha iyi gösterdi. Bu amaçla her öğretmen bir lider olmalıdır. Öğrencisiyle velisiyle birebir irtibat kurarak saha bağlantımızı koparmamalıyız. Ne kadar çok kapsayıcı olursak o kadar hakkıyla başaracağız. Zaman lider olma, model olma, paylaşma zamanıdır" dedi.

Son olarak e seminerde okul ve kurum müdürlerinin konu ile ilgili soruları da cevaplandı.

06-05-202006-05-202006-05-202006-05-202006-05-2020

Fatih Mahallesi 719. Sokak No.28 - (446) 214 16 05 214 20 73

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.