Page 15 - 2024 Erasmus Mesleki Eğitim Kitapçığı
P. 15

Élite Steak House’da yapmış olduğum staj, mutfak deneyimime çok büyük katkı sağladı. Bu süre içerisinde
                  yalnızca mutfak düzenini ve temel hazırlık süreçlerini değil, aynı zamanda ekip ruhunun önemini de öğrenme
                  fırsatı buldum.
                      Her gün düzenli olarak mise en place (ön hazırlık) çalışmalarında, ürün hazırlıklarında ve sercis sürecine
                  destek görevlerinde yer aldım. Bu süreç bana profesyonel bir mutfakta hijyen kurallarına uymanın, ekip
                  çalışmasını ve disiplinin ne kadar önemli olduğunu öğretti.
                      Bunun yanında şeflerimizden farklı pişirme yöntemleri, bıçak kullanma teknikleri ve tabak sunumları
                  konusunda eğitim alma şansı yakaladım. Bu uygulamalar sayesinde gastronomi alanındaki bilgi ve becerilerimi
                  geliştirme imkanım oldu.
                      Kısacası, Elite Steak House’da geçirdiğim staj hem kişisel hem de mesleki gelişimim için çok değerli bir
                  deneyim oldu. Bu süreç bana, mutfak sanatlarında daha donanımlı hale gelmemi ve geleceğe daha sağlam
                  adımlarla ilerlememi sağladı.
                                                                                              Beyzanur BADEM
   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20